• onafhankelijk
  • gratis vermelding
  • informatief
  • samenwerking

Te koop mijn super lieve 11 jarige PRE merrie; Antequera PB.


Antequera is geboren en getogen in Nederland (dus geen Spaanse trauma's). Ik heb haar als 2-jarige gekocht van de fokker en ze heeft altijd bij mij aan huis gestaan. Haar hele leven is dus bekend.
Haar vader is de PRE hengst Nirvano (zie foto) van Cindy de Keijzer (tevens de fokker van Antequera), die zeer verdienstelijk is geweest in de dressuursport en in het showteam Alegria.

 

Het is een koele, ongecompliceerde merrie, met veel vertrouwen in mensen. Ze is ontzettend lief en knuffelig; komt altijd even gedag zeggen en een aai halen.
Ze is braaf in de omgang, bij de tandarts (vorig jaar nog behandeld en geen problemen) en bij de hoefsmid (ze heeft nooit ijzers gehad). Ze is als 4-jarige professioneel beleerd door Lisa Braam.

Ze is door mij en diverse bijrijdsters (van een meisje van 12 tot een vrouw van 65 jaar) gereden en is een zeer werkwillig en slim paard. Door persoonlijke omstandigheden was ze al een jaar niet gereden, maar onlangs is dat weer opgepakt en het was opstappen en wegrijden. Zo braaf.

 

"Na een jaar niet rijden was het weer opstappen en wegrijden"

 

Gezien haar schofthoogte van circa 1.60 m en bouw, vind ik haar geschikt voor ruiters tot circa 1.80m en maximaal 80 kilo zwaar.
Ze heeft een prachtige diep donkerbruine kleur; ze is DNA getest bruin, met beide ouders die schimmel zijn dus ook leuk om een veulentje bij haar te fokken met een apart kleurtje (bv valk kleurig).
Ze is mei 2017 APTA goedgekeurd en behaalde daar de hoogst haalbare score voor beweging.

 

"Antequera is een goedgekeurde merrie en kan de kleur valk vererven"

 

In de zomer staat ze, in de bosrijke omgeving waar ik woon, 's zomers, buiten onder een vliegendeken, anders kan ze gaan schuren. Op stal en in de winter staat ze altijd zonder deken. Ze heeft altijd een bescheiden wintervacht en scheren doe ik nooit.

 

Ik kan nog wel veel meer over haar vertellen, maar je moet haar gewoon in het echt zien en verdrinken in haar prachtige, lieve ogen.
Ik zoek voor haar iemand die een absolute klik met haar heeft en haar een blijvend, geweldig thuis geeft. Voor minder gaat ze gewoon niet weg.

 

Voor meer informatie:

Ze is 7 maart 2023 klinisch goedgekeurd door een erkende paardenarts.
Ze mag verhuizen voor: 8500,- euro

I.v.m. mijn gezondheid staat ze momenteel gestald in de buurt van Bourtange (Oost-Groningen).
Voor meer informatie kun je bellen naar: 06 - 490 390 35.

 

 

(klik op de foto's voor een grotere foto)

 

Foto onder: de vader van Antequera; de hengst Nirvano.