Therapeuten vóór en mét paarden

Wanneer je paard wat mankeert, dan bel je in eerste instantie de dierenarts. Als er geen medische oorzaak is voor het probleem bij je paard, dan ga je verder zoeken. Waar moet je dan zijn; een osteopaat, een zadelpasser of een paardenmasseur? En waar vind je dan een dergelijke therapeut?

 

  • Ben je op zoek naar een therapeut vóór jouw paard?
  • Zoek je naar therapie mét paarden?
  • Wil je hulp bij gedragsproblemen van je paard?
  • Of zoek je een therapeut die de behandeling van je dierenarts kan ondersteunen?

 

Op Paardentherapeuten Nederland vind je diverse therapeuten die jou en je paard verder kunnen helpen.

Meer weten? Lees dat hier.

 

Kennisbank therapieën

Wil je meer informatie over de diverse therapieën op Paardentherapeuten Nederland?

Wil je weten wat een therapie doet en bij welke symptomen een therapie geschikt kan zijn voor jouw paard?

Check dan de informatie in de 'Kennisbank therapieën'. De kennisbank wordt regelmatig bijgewerkt.

 Therapie vóór paarden

 

Klik op een titel hieronder en je gaat naar een pagina met diverse therapeuten in de betreffende rubriek.

 


Therapie mét paarden

 

Ook wanneer je op zoek bent naar therapie mét paarden, zoals: paardencoaches / equine assisted coaching of hippotherapie, ben je op Paardentherapeuten Nederland op de juiste plek.

Bij paardentherapie ga je, onder begeleiding van een paardencoach, werken aan jezelf, met behulp van de inzet van paarden.

 

Paardencoach

Hippotherapie

 


Therapeut in beeld

 

In 'therapeut in beeld' vertellen therapeuten, met een vermelding op Paardentherapeuten Nederland, meer over zichzelf en hun vakgebied.

Lees hieronder hun verhalen en leer meer over hun therapieën.

 

Bo Hopmans - Hartslagmeting

Kan jij ook zo genieten van een mooie combinatie, waarbij de communicatie tussen ruiter en paard in volledige harmonie gaat? Grote kans dat de ruiter veel ‘rijkunstig gevoel’ heeft. Door veel (verschillende paarden) te rijden en te oefenen kun je je (rijkunstig) gevoel verbeteren.

Lees meer »

Leontien van den Hoek - Praktijk HIP

Ik ben Leontien van den Hoek. Ik woon samen met mijn vriend, dochter en ‘je weet wel kater’ in het Zeeuwse Oost-Souburg. Ik ben jeugdhulpverlener met inzet van paarden. Mijn praktijk heet; ‘Praktijk HIP’. Een afgeleide van hippotherapie en natuurlijk hartstikke hip! 😄 Ik werk samen met mijn 3 paarden: IJslanders Toppur en Dala en Shetlander Guusje.

Lees meer »

Emmelyn Paulich - Free Your Horse

Emmelyn – Natural Horsemanship instructrice – vertelt: "Ik wil je graag helpen je paard beter te leren begrijpen en je communicatie naar een nieuw niveau te tillen. Er is zoveel mogelijk samen!" Weet jij goed waar jouw paard blij van wordt en wat hij nodig heeft? Heeft hij/zij meer rust, vertrouwen, geduld en leiderschap van jou nodig of snakt hij/zij juist naar meer uitdaging, spelletjes, afwisseling en FUN?! Ik help je ontzettend graag om je meer inzicht te geven in de lichaamstaal en communicatie van je paard!

Lees meer »

Linda Stiekema – Equistatera Osteopathie voor paarden & honden

Mijn naam is Linda Stiekema en ik ben eigenaar van Equi-Statera Osteopathie. Als gediplomeerd paardenosteopaat ben ik voornamelijk werkzaam in de regio Utrecht en Brabant, maar ik kom ook in andere delen van het land. Als osteopaat richt ik mij voornamelijk op de behandeling van paarden, maar ik behandel ook honden. Het is mijn passie om ervoor te zorgen dat het dier zich weer vrij in het lichaam kan bewegen en zich goed voelt.

Lees meer »

Jet Menkveld - Paard en Psyche

Leuk om me hier voor te mogen stellen. Mijn naam is Jet Menkveld van Paard en Psyche. Ik heb een 3-jarige opleiding gevolgd tot psychosociaal counselor. Ik ben EMDR therapeut, Centered Riding ® instructeur (level 2), Certified Embodiment Coach (lichaamsgericht werken) en ik heb diverse kortere cursussen/opleidingen gevolgd op het gebied van paarden en mensen.

Lees meer »

Merle van de Laar – Flexibile Osteopathie voor paarden

Om te beginnen wil ik graag een stukje over mezelf vertellen. Ik ben Merle van de Laar, 22 jaar oud en ik woon in Beek en Donk. Ik studeer momenteel 'osteopathie voor paarden' aan de Hippo Sofia Academie. Van jongs af aan droomde ik van een baan in de paardenwereld. Ik wil zoveel mogelijk paarden helpen, zodat ze beter in hun vel komen te zitten en ik wil ervoor zorgen dat ze optimaal kunnen bewegen.

Lees meer »