Iriscopie voor paarden

Iriscopie is het uitlezen van een oog als een landkaart, waardoor je een idee krijgt van de status van het lichaam van je paard.
De hersenen ontvangen continu informatie via het zenuwstelsel van het hele lichaam en daarmee ook veranderingen vanuit het lichaam.

De iris bevat de uitgangen van enorm veel zenuwen welke verbonden zijn met de hersenen. Het weefsel van de iris verandert door de informatie die het ontvangt via de zenuwen.


Een iriscopist bekijkt het weefsel van de iris en leest daarmee het oog uit door te kijken naar de kleur, structuur en tekens in de iris. Deze vertellen namelijk meer over de spijsvertering, organen, spieren en het karakter van het paard. Een iriscopist kan zien waar een eventueel probleem vandaan komt en/of waar mogelijk een probleem aan het ontstaan is, bijvoorbeeld als gevolg van oude trauma’s of vererfde zwakheden.

 


Gelderland


Requiry
Contactpersoon: Ryanne den Besten
Adres: Lunteren
Telefoonnummer: 06 - 43110045
E-mail: info@requiry.nl
Opleiding: Manuele Lymfedrainage niveau 4 (MLD), Hiruodotherapie (bloedzuigers), Voedingsadvies op maat (orthomoleculair), Iriscopie (Paard, hond, kat).
Website: www.requiry.nl

Noord-Brabant


RealEve
Contactpersoon: Eveline de Jongh
Adres: Boekel
Telefoon: 06 - 52411151
E-mail: info@realeve.nl
Opleiding: Myofasciaal Release therapeut - Equicare-Plus, Iriscopie voor paarden - Ellen Collinson, Cranio Sacraal Therapeut - Praktijk Natuurlijk, Equine Touch Level 1-3 - Equinebodybalance, Medical Taping - Equine Studies, Thermografie Basics - Hans Arendse
Website: www.realeve.nl

Limburg


Het holistische paard
Contactpersoon: Milou van Loo
Adres: Heerlen
Telefoonnummer: 06 - 37335306
E-mail: info@hetholistischepaard.nl
Opleiding: Cranio sacraal, Guasha in opleiding, Iriscopie in opleiding
Website: www.hetholistischepaard.nl