Paarden osteopathie Maartje

Gepubliceerd op 26 mei 2023 om 10:55

Maartje van Tiggelen is osteopaat voor paarden. Ze heeft haar opleiding tot paarden Osteopaat gevolgd bij ICREO.

"Ik combineer mijn humane fysiotherapie met osteopathie bij paarden. Door mijn fysiotherapeutische en osteopathische kennis kan ik naar het gehele plaatje kijken."

 

Wat is osteopathie

Osteopathie bij paarden is een behandelingswijze waarbij er gebruik wordt gemaakt van het natuurlijk evenwicht van het lichaam. Een disbalans in dit evenwicht kan door verschillende factoren zorgen voor klachten bij het paard. 

Een osteopaat kan met zachte behandeltechnieken zorgen voor een herstellend evenwicht in het lichaam. Zonder gebruik te maken van medicatie. 

 

Gediplomeerd

"Paarden hebben mij al van jongs af aan gefascineerd. Toen ik de opleiding startte voor Fysiotherapie bij Avans Hogeschool in Breda, was de reden ook om paardenfysiotherapeut te worden. In de loop van jaren heb ik gemerkt dat een osteopaat meer naar het lichaam in het geheel kijkt en hiermee meer kan bereiken in een natuurlijk genezingsproces.


Als paarden osteopaat ben ik aangesloten bij het NVDO (Nederlandse Vereniging Dierosteopathie). Dit betekent dat ik een gediplomeerd dier Osteopaat ben met een vooropleiding als humaan Fysiotherapeut. Via de beroepsvereniging zal ik verschillende bijscholingen volgen en zijn er korte lijnen met meerdere dierosteopaten aangesloten bij het NVDO."

 

Contact met Maartje

Je kunt de contactgegevens van Maartje vinden in de rubriek osteopaten / provincie Noord-Brabant op Paardentherapeuten Nederland of ga naar haar eigen website door te klikken op de knop hieronder.