Zorgboerderij en paardencoaching Pauze

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 12:57

Bij Zorgboerderij en paardencoaching Pauze kunnen 8 deelnemers per dag terecht. De deelnemers zijn van diverse leeftijden en achtergronden. De begeleiding is gespecialiseerd in bijzondere doelgroepen en werkt individueel gericht. Daarnaast biedt zorgboerin Pauline Dekkers coaching met de inzet van paarden aan.

 

De zorgboerderij

De werkzaamheden en activiteiten van de deelnemers op de boerderij zijn divers.  Het verzorgen van de dieren, onderhoud van machines, het terrein en de gebouwen en werken in het 'groen' vormen de hoofdmoot van de werkzaamheden. Maar er is ook ruimte voor ontspanning, spelletjes, kookactiviteiten en creatieve activiteiten.

 

Op de boerderij zijn paarden, pony’s, kippen, cavia’s, konijnen, katten, honden en lammetjes.

Het verzorgen van de dieren als dagbesteding is mogelijk, maar dit hoeft niet het hoofddoel te zijn, omdat er nog tal van andere mogelijkheden zijn.

 

Ook kun je er werken met techniek, hout zagen of knutselen met hout, helpen met straatwerk of schilderen, het kan allemaal.

Er is zelfs een mogelijkheid om paard of pony te rijden.

Veilige omgeving

De begeleiding is deskundig en ervaren in het begeleiden van speciale doelgroepen.

Door de ligging en de ruimte op de boerderij kunnen ze zowel rust als veiligheid en vertrouwen bieden.

 

De deelnemers krijgen de waardering en ondersteuning die nodig is om (zelfstandig) te werken.

Daarnaast geven ze structuur in de dagen. De deelnemer krijgt ondersteuning bij het relativeren en in perspectief zetten van de problemen (groot of klein) die in het dagelijks leven ervaren worden.

 

Deelnemers kunnen in een veilige, begripvolle omgeving hun vaardigheden en kennis vergroten.

Sommige activiteiten en het samenwerken met anderen kunnen een uitdaging zijn, dan doen deelnemers weer nieuwe ervaringen op en dat geeft voldoening.

 

Meer weten

Wil je meer weten over Zorgboerderij en Paardencoaching Pauze? Kijk dan op hun gloednieuwe website.

Klik daarvoor op onderstaande knop.