Playful Horsemanship - Spelenderwijs fit en blij

Gepubliceerd op 2 juli 2024 om 09:36

Berith de Rouw is paardentrainer bij Playful horsemanship (en Long Rein Playful Gymnastics). Ze is inmiddels de 50 gepasseerd, maar al vanaf haar 8e besmet met het paardenvirus en ruim 25 jaar eigenaar van diverse paarden met hele diverse karakters.

 

"Mijn nieuwsgierigheid en de interesse om nieuwe dingen te proberen heeft geleid tot het verkennen van vele disciplines in de paardensport, onder andere: TREC, Working Equitation, dressuur, werken aan de lange teugel, paardenvoetbal, buitenritten, wandelen en fietsen met paarden, obstakeltrainingen, vrijheidsdressuur, werken in vrijheid, traillessen, crosstraining, boogschieten te paard, en nog veel meer.

Naast het verkennen van diverse disciplines heb ik mij ook verdiept in verschillende trainingsmethoden. Ik heb talloze lessen en cursussen gevolgd in onder andere: Klassieke dressuur, Natural Horsemanship, clickertraining en Centered rijden.

 

Wat mij uniek maakt, is mijn flexibele benadering van paardentraining. In plaats van me vast te klampen aan één methode, kijk ik naar de unieke behoeften van zowel het paard als de ruiter. Met oog voor de verschillende karakters en leervermogens van paarden, pas ik mijn lessen aan om een veilige en plezierige ervaring te garanderen."

 

Wat is Playful Horsemanship

"Playful Horsemanship is een manier van paarden trainen (met name vanaf de grond) gebaseerd op positieve bekrachtiging en keuze vrijheid voor het paard. De trainingen zijn afwisselend in diverse grondwerktechnieken die je paard fysiek en mentaal uitdagen, zoals: het werk aan de lange teugel, obstakel oefeningen, trainen met geuren en speuren, train je paard bomproef, werken vanuit lichaamshouding en verrijkend buiten wandelen.

Maar ook omgang met angst in het zadel. Doel hierbij is om het lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen van je paard en jou te ontwikkelen. Dit leidt tot een stabiel en betrouwbaar paard en een fijne op samenwerking gerichte connectie met je paard."

 

Wat heb ik te bieden

"Ik bied diverse vormen van grondwerk lessen en begeleiding van ruiters met angst.

Daarnaast vind je op mijn website diverse online cursussen die je zelfstandig kunt volgen.

 

Op mijn eigen locatie in Zijderveld (onder Utrecht), heb ik een trailtuin waar je met je paard welkom bent.

Bovendien kom ik graag voor lesdagen/clinics naar jouw stal of vereniging."

Meer weten?

Wil je meer weten over Playful Horsemanship of Long Rein Playful Gymnastics?

Kijk dan op de website van Playful Horsemanship of op de website van Long Rein Playful Gymnastics.

 

Of stuur een mail naar: info@playfulhorsemanship.com.