Nieuwe rubrieken

Gepubliceerd op 26 juli 2021 om 15:27

Nieuwe rubrieken

 

Er zijn drie nieuwe rubrieken toegevoegd aan de website van Paardentherapeuten Nederland, namelijk; hippotherapie, aquatherapie en ruiterfitheid.

 

Hippotherapie kan worden ingezet bij het behandelen van problemen van fysieke, psychische, orthopedagogische en/of sociale aard, en wordt complementair naast andere hulpverleningsvormen ingezet. De samenwerking en de relatie tussen paard–cliënt–begeleider is hierbij van groot belang.

 

Een mooie aanvulling op het aanbod op Paardentherapeuten Nederland is de rubriek aquatherapie.

Aquatherapie is geschikt voor paarden die revalideren maar ook bij de training; om meer beweeglijkheid in de gewrichten van benen en rug te krijgen, meer spierkracht te ontwikkelen en de balans en coördinatie te trainen.

 

Maar ook de fitheid van de ruiter/amazone is belangrijk voor de gezondheid van onze paarden. Onze inwerking op het paard tijdens het rijden is heel belangrijk voor het functioneren van ons paard. Een personal trainer, die is gespecialiseerd in ruiterfitheid, kan je daar bij helpen.

 

Ben jij ook werkzaam als therapeut in hippotherapieaquatherapie of ruiterfitheid? Meld je dan aan door te klikken op de knop hieronder!

Een vermelding op www.paardentherapeuten.nl is GRATIS.

 

We zien je aanmelding graag tegemoet!