• onafhankelijk
  • gratis vermelding
  • informatief
  • samenwerking

Hesther Selbeck - 'Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut'

Gepubliceerd op 20 juni 2022 om 12:22

In dit liefdevolle en ook humoristische boek 'Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut', beschrijft Hesther Selbeck in een stijl, die bij vlagen doet denken aan het dagboek van Bridget Jones, haar werk als systeemtherapeut in de Jeugd GGZ.

 

Hoe zij na een trektocht te paard door Mongolië de innovatieve Contextuele Paardentherapie (CPT) ontwikkelt, waarin ze paarden centraal zet als co-therapeut, voor jongeren met complex psychiatrisch gedrag en
hun ouders.


Ontwapenend eerlijk maakt ze ons deelgenoot van haar persoonlijke ontwikkeling: haar zoektocht naar zingeving in estatic dance en meditatie, haar bestaansrecht in relaties en haar spirituele ingevingen en dromen.

Een ode aan de veerkracht en autonomie van de mens, die zijn leven herinricht en regie neemt voor verandering. Een actueel thema in deze tijd.

 

Wie is Hesther Selbeck

Hesther Selbeck (1982) is vrijgevestigd systeemtherapeut in Nederland en in Catalonië.

Ze is ontwikkelaar en leidinggevende van de Contextuele Paardentherapie (CPT) programma’s, waarbij ze met haar team paardentherapie, het rijden van paardrijdtochten en systeemtherapie combineert.

 

Ze werkt met ‘uitbehandelde’ jongeren (en hun ouders) en volwassenen. Daarnaast geeft ze trainingen en lezingen (o.a. TEDxHaarlem) over CPT. Ook schrijft ze artikelen voor systeem- en psychologische tijdschriften.

 

Het boek bestellen

 

Je kunt het boek van Hesther bestellen bij uitgeverij Elmar.

 

Wil je eerst een klein voorproefje, dan kun je via dezelfde link ook eerst een inkijk krijgen in het boek.

 

‘Dit boek zet ons aan tot het stellen van kritische vragen bij onze huidige psychotherapeutische behandelingen. Lees en reis mee!’ Justine van Lawick (klinisch psycholoog, psychotherapeut en internationaal opleider systeemtherapie)


«   »