Waarom Paardentherapeuten Nederland
Paardentherapeuten Nederland is opgericht omdat ik als beheerder van het PRE (Andalusiër) PSL (Lusitano) forum regelmatig vragen las van mensen die bijvoorbeeld een zadelpasser of een osteopaat zochten. Op Facebook zakken die vragen - en dus de antwoorden daarop - al snel weer weg in de tijdlijn, waardoor telkens weer dezelfde vragen werden gesteld.
Ik besloot dat dit anders moest. Hoe handig zou het zijn om op 1 plek het antwoord te vinden op vragen als:
- "Waar vind ik een goede osteopaat in Noord-Holland?" of
- "Wat doet een myofasciaal therapeut?"
Zo ontstond het idee voor Paardentherapeuten Nederland. Hier vind je namelijk nu het antwoord op die vragen!
Zo kan ik steeds naar deze website verwijzen én kunnen die mensen - als ze een volgende keer bijvoorbeeld een zadelpasser zoeken - hier ook terecht.
Werken aan zichtbaarheid
Naast het feit dat ik de leden van mijn forum wilde helpen aan een antwoord op hun vragen, zag ik ook dat veel therapeuten heel graag met paarden werken, maar veel moeite hebben met het zichtbaar maken van hun aanbod/diensten.
Dat is heel jammer want jullie doen fantastisch werk, maar als mensen je niet kunnen vinden, kun je hen ook niet helpen.
Er zijn ontzettend veel therapieën die van nut zouden kunnen zijn voor een bepaalde aandoening, maar ze zijn vaak lastig te vinden.
Als iemand simpelweg de term 'myofasciaal therapeut' niet kent, zal diegene een dergelijke therapeut ook niet vinden in Google.
De term paardentherapeut(en) kennen steeds meer mensen wél en Paardentherapeuten Nederland staat inmiddels bovenaan in Google.
Met een vermelding op deze website kunnen klanten jou dus wel vinden!
In de kennisbank gaan we steeds meer delen over de diverse therapieën, waardoor toekomstige klanten bijvoorbeeld ontdekken dat een myofasciaal therapeut de oplossing voor de symptomen bij hun paard kan zijn.
Kennis delen is heel belangrijk
voor deze website
Tot slot vind ik het belangrijk dat iedere therapeut een gratis vermelding moet krijgen op deze website en sluit ik niemand bij voorbaat uit. Toekomstige klanten moeten zelf een keuze kunnen maken uit het aanbod. Ik wil en kan daar geen selectie in maken.
Wat ik zoek in een therapeut is geen maatstaf voor wat jouw toekomstige klant belangrijk vindt.
Wie is Martine
Ik ben geen therapeut, maar ik rijd en ik heb zelf al 45 jaar paarden. Ik ben dus ook een (toekomstige) klant van jullie.
Ik ben, net als de meeste paardenliefhebbers, begonnen op een manege. Ik was 5 jaar toen ik begon met ponyrijden. Op die manege heb ik zo'n 5 jaar gelest tot ik een Welsh B pony kon leasen, in het dorp waar ik ben opgegroeid. Toen mijn benen te lang werden kon ik een onbeleerde Arabische merrie leasen. Toen de eigenaar besloot met die merrie te gaan fokken, kreeg ik op mijn 15e een eigen pony.
Ik kan eindeloos vertellen over die jaren 80;
- waar we reden met een zadel dat op elke paard paste,
- een cap los (of helemaal niet) op je hoofd zat,
- we op wedstrijd gingen met de hele ponyclub in een veewagen,
- ik met een net beleerd paard, in mijn eentje 10 kilometer langs de openbare weg reed
- of zonder zadel en hoofdstel een buitenrit ging maken...
...mijn ouders wisten meestal niet wat ik uitspookte...
Mooie tijden, maar gelukkig is er qua kennis en paardenwelzijn ook een hoop verbeterd.
Communicatieadviseur
Ik ben afgestudeerd aan de School voor de Journalistiek in de richting bedrijfscommunicatie. Ik heb ruim 20 jaar gewerkt als communicatieadviseur voor diverse B2B en B2C organisaties. Daarnaast heb ik online communicatietrainingen gegeven en heb ik zelf een onderneming gehad. Na de School voor de Journalistiek heb ik namelijk ook nog mijn diploma gehaald als schoonheidsspecialiste (omdat ik in eerste instantie de salon van mijn moeder over wilde nemen). Toen ik een baan aangeboden kreeg als marketingcommunicatie medewerker, ben ik toch verder gegaan in de communicatie.
Zangcarrière
Naast paardrijden, ben ik gek op muziek. Op mijn 15e deed ik een poging om gitaar te leren spelen en later ook keyboard.
Rond mijn 18e begon ik met zingen in diverse bands.
Ik was 20 jaar toen ik auditie deed bij een bekende Nederlandse metalband. Twee weken later stond ik met die band op het podium van een uitverkocht Ahoy. Er volgden nog heel veel optredens in binnen- en buitenland, samenwerkingen met bekende namen in de muziekindustrie en ik heb 3 cd's opgenomen.
Naast het zingen schreef ik ook mijn eigen teksten en zanglijnen en verzorgde ik de communicatie (zo kon ik meteen mijn studie in de praktijk brengen) voor de bands waarin ik zong.
Daar heb ik ontzettend veel geleerd over zichtbaarheid, omgaan met de pers en met fans.
Eigen paarden
Toen ik stopte met zingen, klaar was met mijn studie en ging werken, heb ik een eigen paard gekocht.
Dat werd een 2-jarige Friese hengst, Hylke H. (Fetse x Reitse). Ik heb hem helemaal zelfstandig zadelmak gemaakt. Ik wilde hem niet wegbrengen om te laten beleren en op de pensionstal waar ik stond had ik geen hulp dus deed ik het gewoon zelf. Helaas is hij maar 6 jaar oud geworden. Hij stierf heel plotseling aan een acute maagscheuring.
Vlak na zijn overlijden, bleek ik zwanger te zijn van onze eerste zoon. Tijdens mijn zwangerschap zag ik een foto van Indira als jaarling op internet en ik was op slag verliefd. Helaas werd ik erg ziek (HELLP syndroom) dus het duurde wat langer voor ik naar haar kon gaan kijken, maar ze was er nog.
Indira BHB (een PRE merrie) was in een weiland 'in the middle of nowhere' geboren en getogen en was zo goed als wild. Ik ging bij haar kijken toen ze 1,5 jaar was en nog nooit in mensen handen was geweest, toch heb ik haar meteen gekocht.
Aangezien Indira nog te jong was om te beleren en ik weer wilde rijden, kocht ik een 3-jarige Haflinger (van Atlantic) om lekker mee te kunnen 'boscrossen'. Door een 2e zwangerschap en weinig tijd heb ik haar verkocht aan mijn toenmalige buurmeisje en bijrijdster.
Ik heb toen weer een jong paard gekocht, zodat ik daar pas mee aan de slag hoefde zodra de kinderen ook wat groter waren.
Zo kwam Antequera PB, een 2-jarige PRE merrie, bij mij op stal.
Ik heb mijn paarden tegenwoordig aan huis en geniet nog elke dag van 'mijn meisjes'.
Paardentherapeuten Nederland helpt
Sinds ik mei 2021 begon met Paardentherapeuten Nederland is de website ontzettend hard gegroeid. Niet alleen qua informatie maar ook qua kennis en vormgeving. Ik begon met een paar bevriende therapeuten en een onoverzichtelijke website, maar inmiddels:
- hebben ruim 300 therapeuten een vermelding op Paardentherapeuten Nederland;
- staat www.paardentherapeuten.nl al maanden op nummer 1 in de zoekresultaten van Google;
- is Paardentherapeuten Nederland zelfs een zoekterm geworden in Google;
- wordt de website niet alleen goed bezocht (ruim 10.000 bezoekers na 1 jaar), maar bekijken de bezoekers maar liefst 3 pagina's per bezoek(!);
- en groeien de socialmedia-accounts ook goed.
Paardentherapeuten Nederland voldoet dus beslist aan een behoefte!
De PTN Hulplijn
Met een vermelding van je gegevens op Paardentherapeuten Nederland word je beter gevonden, maar zodra toekomstige klanten dan op jouw website klikken, moet je ze daar overtuigen van jouw waarde.
Helaas gaat het daar niet altijd goed...
- Websites die niet zijn beveiligd met een SSL-certificaat; wat geen vertrouwen geeft om de website überhaupt te openen.
- Het is niet duidelijk wat jij doet, wie jij bent en waarom juist jij kunt helpen.
- De menustructuur en navigatie zijn onduidelijk. Ze moeten te vaak doorklikken om bij jouw aanbod te komen.
- Het is niet duidelijk wat de kosten zijn of hoe ze het product/dienst kunnen aanschaffen.
- De teksten zijn niet prettig leesbaar, veel tekst achter elkaar of ze bevatten veel taalfouten.
Maar er zijn ook nog een aantal therapeuten die helemaal geen website hebben...
En dat is jammer! Jij bent een fantastische therapeut, maar websites maken en die zo inrichten dat ze ook vóór jou werken, dat is niet jouw expertise.
Herken je dit en wil je daar hulp bij?
Check dan het aanbod van de PTN hulplijn.