Bioresonantie voor paarden

Gepubliceerd op 13 juni 2023 om 17:42

Bioresonantie is een test- en behandelmethode gebaseerd op electro-acupunctuur. Wanneer bij ziekte of ongemak de trillingen in het lichaam zijn verstoord, brengt bioresonantie dat weer in balans. Door jarenlang onderzoek is bekend welke frequenties horen bij het optimaal functioneren van het lichaam.

 

Deze frequenties kunnen met het bioresonantie-apparaat worden gemeten waarna blijkt welke cellen, weefsels of organen uit balans zijn. Deze frequenties zijn nauwelijks waarneembaar, maar als er een verstoring optreedt kan dit leiden tot lichamelijke en ook geestelijke klachten.

 

Het doel van bioresonantie is om inzicht te krijgen in de verstoringen en deze te corrigeren door het activeren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Wat doet bioresonantie bij paarden

Tijdens de sessie wordt er gemeten of er een disbalans is van bijvoorbeeld vitamines, mineralen, de organen, spieren of het immuunsysteem. Daarnaast kan ook worden gekeken naar de aanwezigheid van parasieten, ontstekingen of allergieën.

 

Als paardeneigenaar kun je gelijk meekijken met de resultaten. Na het meten kan worden gestart met de behandeling. Tijdens een sessie worden de verstoringen in het lichaam zoveel mogelijk gecorrigeerd door specifieke trillingen toe te dienen. Dit helpt de balans op een natuurlijke manier te herstellen.

 

Hoe werkt bioresonantie

Om gericht te kunnen werken vraag ik wat de meest urgente klachten zijn (mok, darmproblemen, hoesten etc.). Het paard krijgt een ‘pad’ met elektronen op zijn rug dat verbonden is met het bioresonantie-apparaat. Hiermee wordt een algemene meting gedaan naar de conditie van het paard.

 

Vervolgens meet ik de aangegeven klachten door. Vaak is al snel duidelijk wat het probleem is, in andere gevallen vergt het iets meer tijd om daar achter te komen. Tijdens de behandeling worden frequenties naar het lichaam gestuurd die de balans zoveel mogelijk herstellen.

 

De hele sessie duurt ongeveer een half uur. Afhankelijk van de aard van de klacht(en) kan een vervolgbehandeling worden gepland. Er zijn geen bijwerkingen bekend.

 

Hoe ervaart een paard bioresonantie

De paarden ervaren een bioresonantiebehandeling niet als belastend. Tijdens een behandeling gaat het paard vaak kauwen, geeuwen en sommigen vallen zelfs in slaap.

 

Paarden zijn hele gevoelige dieren en reageren daarom snel op de behandeling. Dat maakt bioresonantie een effectieve methode om de gezondheid te bevorderen.

Mijn ervaring is dat veel klachten al na één tot drie behandelingen zijn verholpen of in ieder geval een stuk verminderd zijn.

 

Wanneer bioresonantie inzetten

Bioresonantie kan een oplossing bieden voor:

  • Ademhalingsklachten - zoals hoesten, pollenallergie, COPD en astma.
  • Spijsverteringsklachten; waaronder maag, darmen, nieren en lever.
  • Chronische klachten: zoals mok, allergieën en hoefbevangenheid.
  • Fysieke klachten: veroorzaakt door bv spieren, ruggenwervels en gewrichten.
  • Emotionele klachten: zoals onrust, trauma’s en angsten.

 

Bioresonantie kan heel goed worden ingezet naast een andere behandeling of medicatie van bijvoorbeeld de dierenarts.

 

Meer weten

Wil je meer weten over bioresonantie en of het iets is voor jouw paard?

Neem dan contact op met Jane de Jong van 'Bioresonantie voor Paarden'.