• onafhankelijk
  • gratis vermelding
  • informatief
  • samenwerking

Jose Pouwer - Osteopathie & training, Fascia Therapeut

Als eerste in onze rubriek ‘therapeut in beeld’ is Jose Pouwer.
Jose is een hele veelzijdige therapeut. Ze is osteopaat , fasciatherapeut maar geeft ook massage, doet aan dry needling, werkt met medical taping en de letcher antenne. Daarnaast is ze docent aan de Hippo Sofia Academie. Bovendien geeft ze (grondwerk)les en is zij de uitvinder van de Fascia ros.

 

Ik ben echt een paarden meisje en reed al met 6 jaar pony bij een boer, die wat verschillende ponys had lopen. Dat betekent dat ik al 50 jaar op een paard zit. :-) Ik heb de lagere en middelbare landbouwschool gedaan. In mijn tijd had je alleen dit of Deurne, als je iets met paarden wilde doen. Hierna ben ik gaan werken voor een koetsierbedrijf in Delft. Ik reed dan met een 2 span door Delft. Met de paardentram en/of een koets voor een bruiloft! Dit heb ik 2 jaar gedaan en ben hierna gaan werken voor J. Schep (HBC stal). Het trainen van de jonge hengsten en concours rijden. In die tijd ontmoette ik mijn (ex)man die paardenarts is. Wij hebben een boerderij gekocht met een paardenkliniek aan huis. Ik werkte mee en deed de revalidatie training. Wij kregen 2 zonen. In 1998 ben ik gescheiden en ben ik in Drenthe gaan wonen. Al vanaf mijn 21ste had ik zelf een eigen paard en de eerste was een tuigpaard! Later kocht ik een welshcob en hier in Drenthe kreeg ik mijn eerste PRE. Ik heb 3 PRE's gehad en nu heb ik al 11 jaar een Azteca horse hengst, genaamd Neo. Sinds 2 jaar heb ik een 5 jarige schwarzwälder fuchs Matrix erbij. Ik rij / train klassiek dressuur en een beetje van mijzelf. Ik ben heel erg voor ontspanning en train via de biomechanica van het paard. Ook vind ik vrijheidsdressuur erg leuk om te doen.

 

Opleiding tot osteopaat

Na de scheiding kreeg ik nog 2 zonen samen met mijn huidige man. Na wat jaren manager te zijn geweest op een vakantiepark. Besloot ik toch om weer te gaan studeren en ben ik de opleiding voor osteopathie gaan volgen aan de Hippo Sofia Academie. Ik wilde graag meer weten over de binnenkant van het paard, zodat ik de trainingen beter kon inzetten en uitvoeren.
Als trainer is het natuurlijk super om ook het paard te kunnen helpen door middel van Osteopathie.

 

Fascia Thorocolumbalis

Voor mijn afstudeerscriptie heb ik gekozen om eens goed te gaan kijken en onderzoek te doen naar de fascia Thorocolumbalis. Dit ligt op de rug van het paard en voor een trainer erg belangrijk omdat je graag de rug soepel en sterk wilt maken en houden. In mijn onderzoek heb ik paardenbehandeld met een door mijzelf ontworpen fascia tool, afgeleid van het humane. In die periode was er nog niet veel bekend over de Fascia bij paarden. Die behandelingen staan mij nog steeds het meeste bij omdat ik daar zulke mooie resultaten uit zag komen, dat ik gelijk verkocht was.

 

Dit ga ik doen! Hiermee kan ik zoveel betekenen voor die paardenruggen.

Samenwerking

Als therapeut/ trainer ben je nooit goed genoeg om alles te weten. Meestal kun je je wel ergens in specialiseren omdat jij je daar nu net goed in voelt en heel je passie en aanleg in kan stoppen. Ik vind het heel belangrijk om goed te blijven kijken naar het paard en de klant en ja soms heeft een paard een hele ander aanpak nodig die jij niet kan bieden. Dus doorverwijzen of samenwerken met: zadelmakers, trainers, hoefsmeden, dierenartsen en andere therapeuten is essentieel voor het welzijn van het paard. Gelukkig ken ik genoeg vakkundige mensen om een beroep op te doen!

 

Blijven leren

Je bent 'gelukkig' nooit uitgeleerd en zodra ik een bijscholing of opleiding/cursus zie waarvan ik denk: wauw dat zou mooi bij mijn pakket passen. Ja dan ga ik dat doen.

 

Contact

Wil jij je paard laten behandelen door Jose Pouwer?

Je vindt haar gegevens onder de rubriek: Osteopaten

 


 »