Ik zal me even in het kort voorstellen. Ik ben Ilona Greven en ik heb door mijn paard Floor een aantal jaren geleden gekozen voor de opleiding bij Emiel Voest. Ik heb daar geleerd haar te begrijpen en daardoor zij mij. Niemand in mijn regio kon mij met haar helpen, vandaar dat ik op de Freestyle Academy terecht kwam.

Daardoor geef ik les in loswerken, grondwerk, dubbele lange lijnen, onder het zadel, aangespannen en trailerladen.

 

Waarom een Freestyle instructeur

Het verschil dat een Freestyle instructeur maakt komt doordat we gebruik maken van een aantal leerprincipes en trainingsmethodes.

Het vormt een deel van de consequente communicatie met het paard. Door heel bewust het paard volgens het systeem te trainen wordt onze handelswijze voorspelbaar en duidelijk voor het paard.

 

Aanleren van het systeem

Wij beginnen met het aanleren van het systeem aan mensen door hen bewust te maken van de reacties van het paard op hun eigen lichaamstaal, dit doen we tijdens het loswerken. Vervolgens leren we mens en paard om het principe negatief en positief bekrachtigen te gebruiken, dit doen we voornamelijk in grondwerk.

 

Brug naar het rijden

Al deze technieken gebruiken we in het werken aan dubbele lange lijnen om de brug te slaan naar het rijden. In het rijden komt alles bij elkaar.

 

Het Freestyle trainingssysteem is in eerste instantie bedoeld als een onderliggend trainingssysteem voor het rijden. Gelukkig kunnen we het trainingssysteem voor veel meer dan dat gebruiken, bijvoorbeeld voor trailerladen.

 

Wil jij ook les van Ilona Greven? 

Neem dan contact op met Ilona.

Ze geeft les in: Trailer laden, Dressuur, Springen, Grondwerk .