Madieke Visser - Holistische praktijk voor dieren

Mijn naam is Madieke Visser. Van jongs af aan ben ik al besmet met het paarden/honden virus. Ik heb altijd al een enorme interesse gehad in de holistische zorg. Het kon dus ook niet uitblijven dat ik mezelf steeds verder zou gaan ontwikkelen, om op een holistische wijze met paarden/honden te gaan werken.

 

Complementaire therapieën

Ik heb dan ook de keuze gemaakt om mij te gaan scholen in de complementaire therapieën. Ik ben de opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut gaan volgen en de opleiding tot Manuele Lymfedrainage therapeut. Daarnaast heb ik aromatherapie gevolgd en ben ik nog steeds actief met bijscholingen, lezingen, workshops etc. Je bent nooit uitgeleerd.

 

Soft Aroma Drops

In mijn praktijk werk ik met deze verschillende therapieën en heb hieruit een eigen unieke behandelmethode ontwikkeld, waar ik al veel paarden mee geholpen heb.

De Soft Aroma Drops behandeling. Deze behandeling bestaat uit Cranio Sacraal Therapie, Manuele Lymfedrainage, Aromatherapie en de Lecher Antenne. Aanvullend kan ik nog gebruik maken van Guasha, Moxa en Lymfetaping.

 

Deze behandeling wordt helemaal aangepast aan wat jouw paard op dat moment het meest nodig heeft.

 

Cranio Sacraal

Met Cranio Sacraal therapie werk je op verschillende systemen in het lijf en gaan we op zoek naar de oorsprong van de klacht. Het paard zal meer ontspanning, meer souplesse en meer bewegelijkheid in zijn lijf krijgen. Het zelf herstellend vermogen wordt ge(re)-activeert en het paard komt weer in balans.

 

Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage is een zachte massage techniek waarbij direct ingewerkt wordt op het lymfesysteem. Op deze manier kan het paard afvalstoffen en spanningen beter loslaten en voedingsstoffen kunnen weer beter opgenomen worden. Tijdens de behandeling komt het paard in een diepe ontspanning. Hierdoor komt het paard in het parasympatische zenuwstelsel, waar herstel op celniveau plaats vindt.

 

Aromatherapie

Aromatherapie is veel meer dan alleen een lekkere geur. 'Baat het niet, dan schaadt het niet', gaat hier dus zeker niet op. Het is een therapievorm die al velen jaren bestaat. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van: planten, schillen en kruiden. Deze worden op een speciale manier gewonnen. De verschillende oliën kunnen: een stimulerende werking, een ontstekingsremmende, desinfecterende en pijnstillende werking hebben.

 

Een behandeling die breed ingezet kan worden, doordat we met de verschillende technieken op verschillende systemen, weefsels en lagen in het lichaam kunnen werken.

 

Meer informatie over Madieke vind je op: Cranio Sacraal therapeuten en Manuele Lymfedrainage Therapeuten