• onafhankelijk
  • gratis vermelding
  • informatief
  • samenwerking

Gemma en Berith - Long Rein Playful Gymnastics

Twee dames met zes paarden, die jou aan de hand van hun: kennis, kunde, ervaringen en specialisme meenemen in een spelenderwijs traject aan de lange teugel tot een samenwerking van een mentaal/fysiek fit en blij paard.

 

Onze kennis is ontstaan uit onze passie voor paarden. Wij willen alles weten over het paard, zowel fysiek als mentaal. We hebben meerdere gespecialiseerde instructeurs- en coachopleidingen doorlopen. Ook hebben we opleidingen in de anatomie en biomechanica en de psyche van het paard en mens gevolgd. Wij hebben lessen gevolgd bij degenen die hun sporen al verdiend hebben in het lange teugelwerk en cursussen gevolgd over zowel humaan- als paardengedrag. We beschikken over ruime kennis van voeding, huisvesting, houden en trainen van paarden. Dit alles, waarbij wij bovenal het paardenwelzijn op de eerste plaats hebben staan, maakt ons, de ideale hulp om jou en je paard te begeleiden in deze nieuw ontwikkelde trainingsvorm: 'Long Rein Playful Gymnastics'.

 

Ons doel is om ieder type paard op een leuke en speelse manier, door middel van werk aan de lange teugel, te gymnastiseren. Op deze manier willen wij werken aan een mentaal en fysiek fit en blij paard.

 

Voor wie

Lange teugelwerk is er voor iedere ruiter die goed kan wandelen en mogelijk voor alle soorten paarden en pony’s. Het is een vorm van training waarbij het paard niet belast wordt met ruiter gewicht, maar wel op een gymnastiserende wijze zijn spieren kan ontwikkelen. Het is tevens een mooie afwisseling op alle vormen van training van het paard. Doordat je schuin naast je paard loopt, heb je ook een goed overzicht over het gehele lichaam van je paard. Je kunt goed zien hoe het beweegt en hoe de benen worden neergezet; waar je dan ook weer informatie uit kunt halen over wat het effect van je hulpen is. Door het op een speelse manier, met diverse obstakels, aan te leren leert je paard op eigen benen te lopen en krijgt daardoor steeds meer zelfhouding. Wij gebruiken de teugels niet om een paard in een houding te dwingen. Door Playful Gymnastics zul je merken dat je paard steeds meer op eigen benen en nageeflijk gaat lopen. Het lopen over balkjes en het werken met pionnen, vergroot de souplesse en lenigheid van je paard. Het stimuleert bovendien je paard zijn buik-/achterhand spieren aan te spreken en uiteindelijk een mooi ontspannen bovenlijn te ontwikkelen.

 

Wat kunnen wij je bieden?

Wat ons tot nu toe is opgevallen bij de reeds bestaande (online, video of E-book) trainingen, is dat je vaak alleen het eindresultaat ziet, gepresenteerd door een al ervaren paard en ruiter. De weg ernaar toe, met een ruiter of paard voor wie alles nog nieuw is, ontbreekt vaak, waardoor de kans op vroegtijdig afhaken aanwezig is. Immers, jij en je paard zijn nog niet zo ervaren en lopen tegen zaken aan die in het leerproces niet altijd beschreven zijn.

Wij willen juist laten zien waar jij tegen aan kunt lopen in dit leerproces; bij je paard maar ook bij jezelf. Hierbij geven we  meerdere mogelijkheden en oplossingen, want ieder mens en ieder paard leert anders.

 

Ook aan het werk met LRPG

We hebben enkele (e-) boeken geschreven en videocursussen gemaakt. Hierin nemen we je stap voor stap mee in het werken met de lange teugel en de oefeningen om je paard op een logische, paard-vriendelijke en speelse manier te gymnastiseren.


Naast deze lesmaterialen bieden wij het volgende:

  • lesdagen op locatie (bij minimaal 6 deelnemers);
  • lesdagen op onze locatie; met eigen paard of met één van onze paarden;
  • webinars;
  • een facebook studentengroep; waarin je filmpjes kunt delen en van elkaar kunt leren;
  • online coaching naar aanleiding van ingestuurd videomateriaal;
  • individuele trajecten.

 

Meer informatie over LRPG vind je onder Grondwerk, Dressuur, Sportmasseurs, Cranio Sacraal therapeuten, Revalidatie therapeuten 

 


«   »