• onafhankelijk
  • gratis vermelding
  • informatief
  • samenwerking

Marleen van den Brink - ruiter vitaal coach

Ik ben Marleen, geboren in 1975, en al jaren actief in de paardensport, zowel te paard als naast het paard. Zo heb ik jarenlang les gegeven aan ruiters met en zonder beperking, rijd ik zelf veel paard en is het werken op stal mij ook niet vreemd. Daarnaast ben ik sportief en heb ik veel interesse in voeding en het menselijk lichaam.


Dit alles zorgt er ook voor dat ik als geen ander de valkuilen ken van het actieve (paarden)leven, de impact die dat heeft op het dagelijks leven, de belasting van je lijf en de problemen met voeding. De opleiding tot ruiter vitaal coach was mij dan ook op het lijf geschreven.

 

Waarom is ruitervitaliteit belangrijk?

Jullie weten als ruiters allemaal hoe het in elkaar steekt. Onze paarden zijn onze beste vrienden en daar moeten we natuurlijk goed voor zorgen. We willen natuurlijk dat onze paarden zo optimaal mogelijk kunnen presteren. Daarom willen we dat ze in topconditie zijn en proberen daar hard aan te werken. We volgen paardrijlessen om te verbeteren, bellen een therapeut als we vermoeden dat onze paarden ergens vast zitten en we letten goed op de voeding, niet teveel suikers, voldoende vitamines en mineralen, etc.

 

Maar dan... wij zelf als ruiters. Letten jullie ook op je eigen conditie en gezondheid? Let je er zelf bijvoorbeeld ook op welke voeding je binnen krijgt? Ben je je bewust van je eigen conditie en scheefheden in je eigen lijf? Pas als je daarmee aan de gang gaat kun je een betere ruiter worden voor je paard.

Wat kan ik je bieden?

Samen met jou kunnen we testen hoe je basisconditie is, of je zelf bepaalde scheefheden in je lichaam hebt en aan de ene kant bijvoorbeeld sterker bent dan aan de andere kant. Als we dat in kaart hebben gebracht kunnen we hieraan gaan werken. Trainingsaspecten die met name aan bod komen zijn cor-stabiliteit, balans, uithoudingsvermogen en kracht. Ik geef de trainingen zowel individueel als in groepsverband.

 

Contact opnemen met Marleen

De contactgegevens van Marleen vind je op: Ruiterfitheid

 


«   »