• zichtbaarheid
  • gratis vermelding
  • informatief
  • samenwerking

Meike Theunissen - Souls Choice coaching met paarden

'Zoals jij in een sessie met paarden handelt, zo doe jij dit ook in je dagelijkse leven. Door te zien wat er gebeurt in de sessie maakt dit dat je je bewust kunt worden en dat wat je leert, kunt gaan toepassen in je eigen leven.'

 

Ik ben Meike Theunissen en woon in het prachtige zuiden van ons land, Limburg. In het dorp Schinveld is Souls Choice coaching met paarden gevestigd.

 

Souls Choice coacht volwassenen, jongeren en kinderen met behulp van paarden. Mensen met een mentale (zorg)vraag krijgen hulp om opnieuw de regie over hun leven terug te vinden. Ervarings- en oplossingsgericht werken wij aan thema's die spelen in je leven zodat je bewustwording en (zelf)inzicht kunt krijgen en daardoor verandering kan plaatsvinden.

 

Veelzijdige gecertificeerde coach

Ik ben gecertificeerd Equine assisted coach level 1 en level 2, Psychosociale Basiskennis (PsBk), HSP coach (Hoogsensitieve personen). Ik verdiep mijn kennis door regelmatig deel te nemen aan cursussen/workshops op het gebied van trauma, waarbij ik mij laat inspireren door methodes als de Polyvagaaltheorie en Somatic Experiencing. Beide methodes richten zich op het helen van trauma dat opgeslagen wordt in ons lichaam, het (autonome) zenuwstelsel.

 

Het zenuwstelsel stuurt ons denken, gedrag, gevoelens en de sensaties die we ervaren in ons lichaam aan en reageert met onze zintuigen. De sensaties die we ervaren zijn de ingang voor het verwerken van trauma. Biologisch gezien is het zelfs onmogelijk te verwerken, te helen, balans te houden en positieve emoties en gedachten te ontwikkelen wanneer het zenuwstelsel ontregeld is. Binnen de coaching werken wij aan het opnieuw gewaar worden van ons lichaam zodat heling van trauma kan plaatsvinden.

 

Mijn specialisaties zijn:

  • Burn-out
  • Stress
  • Hoogsensitieve mensen (HSP/HSS)
  • Trauma (o.a. PTSS)
  • Rouw en Verlies

 

Tevens ben ik Pony Power voor Kids trainer en volg op dit moment een studie tot kindercoach.

 

Alles mag, niks moet

Mensen omschrijven mij als iemand waar ze rust bij ervaren en waar ze hun verhaal veilig kwijt kunnen (alles mag, niks moet). Ik creëer een veilige setting om alles te mogen ervaren wat er is en te ontdekken wat er niet is en er wel uit mag komen als de tijd er rijp voor is. Professionaliteit, ervaren, veiligheid voor alle betrokkenen, rust en ruimte voor verhaal en soms een vleugje humor vind ik belangrijk in sessies. Wat je vooral in mijn sessies zult gaan ervaren is dat er veel ruimte is voor wat er gevoeld mag worden.

 

Uit het hoofd

Door aandacht te geven aan wat we voelen in ons lijf krijg je veel informatie die je uit het hoofd niet zult vinden. De verbinding herstellen tussen ons hoofd en lichaam creëert balans, rust en draagt bij aan een beter herstel. Dit tempo is voor iedereen anders en hier wordt altijd rekening mee gehouden. De sessies vinden plaats in de buitenlucht, wat tevens bijdraagt aan een beter herstel voor je persoonlijke ontwikkeling.

 

✔ Coaching/therapie gebeurt naast het paard, nooit op het paard.

✔ Souls Choice biedt mogelijkheden tot samenwerking met andere hulpverleners.

 

Contact opnemen

Ben jij benieuwd wat coaching met paarden voor jou kan doen?

Wil je een andere vorm van coaching/therapie ervaren, niet tussen 4 muren, maar heerlijk buiten?

 

Wil je meer weten over Meike? Check haar gegevens dan op: Paardencoach of ga naar haar eigen website, klik op de button hieronder.