• onafhankelijk
  • gratis vermelding
  • informatief
  • samenwerking

Nienke Reede - Dierenpraktijk Caliberate

Ik ben Nienke Reede, eigenaresse van Dierenpraktijk Caliberate met een grote passie voor dieren! Naast paarden behandel ik ook veel honden met uiteenlopende problemen.

 

Ik ben humaan Optometrist, dat houdt in dat ik kennis heb over:

  • ogen,
  • oogaandoeningen, 
  • oogonderzoeken
  • en mogelijke behandelingen/operaties bij oogaandoeningen.

 

Hierdoor begrijp ik het ziektebeeld, de diagnose en/of behandeling die jouw dier heeft gekregen van de dierenarts.

 

Tevens ben ik Veterinair Natuurgeneeskundige met aanvullende therapieën, zoals:

  • Sportmassage,
  • Dorntherapie
  • en Cranio Sacraal Therapie.

 

Op dit moment ben ik ook in opleiding tot Veterinair Osteopaat bij I.C.R.E.O. 

 

Mijn twee vakgebieden komen zo samen en ik heb een grote interesse in oogproblemen bij dieren en hoe ik deze natuurgeneeskundig kan ondersteunen, naast de reguliere behandeling. 

 

Oogproblemen bij paarden

Veel paarden lijden aan oogproblemen, soms ongemerkt. Een veel voorkomende oogaandoening is Maanblindheid, een terugkerende oogontsteking. Dit is een moeilijke en complexe aandoening, met vaak een onbekende oorzaak. Uiteindelijk treedt er een verstoorde reactie van het afweersysteem op.

 

Veel oogaandoeningen staan in verbinding met andere lichamelijke problemen. Dat maakt mijn werk zo interessant! Het is nooit alleen die ene aandoening, het gaat om het hele paard. Elke casus is anders en vraagt om een andere natuurgeneeskundige aanpak. Huisvesting, voeding, stress reductie, lichamelijke behandelingen, kruiden, supplementen....ook welke reguliere medicatie een paard krijgt is voor mij erg belangrijk. Niet alle natuurgeneeskundige middelen kunnen naast de reguliere medicatie worden ingezet! 

 

Kennis delen

Ik wil mijn kennis goed bij houden. Gelukkig zit ik graag met mijn neus in de boeken! Ik bestudeer in mijn vrije tijd de overeenkomsten en verschillen tussen oogaandoeningen en behandelingen bij mensen en dieren. 

Daarnaast vind ik het ook erg leuk en belangrijk om kennis te delen. Ik geef met veel enthousiasme lezingen of schrijf artikelen.

Hoe meer mensen op de hoogte zijn van oogproblemen bij dieren, hoe eerder de dierenarts ingeschakeld kan worden om verdere complicaties te voorkomen. Een belangrijk stuk in zorg voor dieren vind ik: delen van kennis!

 

Samenwerking

Mijn specialisatie ligt bij oogproblemen, maar ik behandel ook paarden met andere problemen en aandoeningen, zoals bewegingsproblemen, darm en maagproblemen, PPID, huidproblemen... Indien nodig werk ik ook graag met andere therapeuten of met de dierenarts. Ik ben voor Complementaire of Integrale zorg. 

Ik voer mijn werk me veel passie uit en hoop dat ik dit werk ook nog heel lang mag blijven doen!

 

Contact

Het werkgebied van Dierenpraktijk Caliberate is voornamelijk Noord-Holland, maar ze krijgt aanvragen uit heel Nederland.

 

Heb je vragen? Je mag Nienke altijd een email sturen: info@caliberate.nl

 

Wil je meer weten over Nienke? Check haar gegevens dan op: Natuurgeneeskundig diertherapeut of Cranio Sacraal therapeuten of ga naar haar eigen website, klik op de button hieronder.

 


«   »