• zichtbaarheid
  • gratis vermelding
  • informatief
  • samenwerking

Linda Stiekema – Equistatera Osteopathie voor paarden & honden

Mijn naam is Linda Stiekema en ik ben eigenaar van Equi-Statera Osteopathie. Als gediplomeerd paardenosteopaat ben ik voornamelijk werkzaam in de regio Utrecht en Brabant, maar ik kom ook in andere delen van het land. Als osteopaat richt ik mij voornamelijk op de behandeling van paarden, maar ik behandel ook honden. Het is mijn passie om ervoor te zorgen dat het dier zich weer vrij in het lichaam kan bewegen en zich goed voelt.

Dit doe ik door het wegnemen (of verminderen) van lichamelijke of mentale/energetische klachten of blokkades (gedragsproblemen).

 

Tijdens mijn werk pas ik diverse technieken toe. Zo werk ik actief met de lecher antenne (meetinstrument) waarbij ik allereerst naar het interne deel van het dier kijk. Met name om trauma’s uit het lichaam te halen, maar ook om het immuunsysteem te verhogen of het stresslevel te verlagen in het lichaam. Tijdens de behandeling werk ik verder veel met cranio sacrale technieken, fascia release technieken en manipuleer ik gewrichten om blokkades op te heffen. Ook kijk ik steeds meer naar het energetisch veld van het paard om te kijken hoe we dat kunnen optimaliseren.

 

Waarom een osteopathie behandeling?

Een osteopathie behandeling werkt voor veel uiteenlopende klachten, denk aan kreupelheden, rugproblemen, geen aanleuning willen zoeken, gedragsproblemen (stress), minder goed werkende organen of het gevoel dat je paard al lange tijd niet in balans is.

 

 

Wat kan een osteopathie behandeling van mij je zoal opleveren voor je paard?

 

  • Je paard is weer vrolijk en vol energie;
  • Kan de rug weer goed loslaten en leert zichzelf weer in balans te dragen;
  • Ervaart minder stress of vluchtgedrag;
  • Heeft weer gelijke teugeldruk;
  • Heeft geen dunne mest meer en heeft de orgaanhuishouding weer op orde;
  • Loopt weer soepel en in balans als een Happy Athlete!

 

Samenwerking en opleidingen

Na mijn opleiding Osteopathie voor Paarden ben ik mij verder gaan verdiepen in fascia door diverse cursussen te volgen. Aangezien ik ook werk met de lecher antenne en geloof in de werking van ondersteuning van supplementen, ben ik momenteel bezig met een opleiding Homeopathie voor dieren. Zo kan ik mijn behandelingen nog beter afstemmen op de behoeften van het paard.
Daarnaast werk ik nauw samen met een aantal therapeuten, om te zorgen dat elk dier de juiste behandeling krijgt.

 

Energetisch behandelen

Gaandeweg tijdens de ervaringen die ik inmiddels als paardenosteopaat heb opgedaan, ben ik mij steeds meer gaan richten op een stukje energetisch werk in mijn behandelingen. Zeker wanneer er mentale blokkades in het lijf zitten, dit kan zowel van het paard zelf zijn, maar ook zijn overgenomen van de ruiter naar het paard toe. Het is heel fijn om hier aandacht aan te schenken tijdens een behandeling.

In mijn optiek kan je nog zo vaak een rug los maken, maar als dit komt door een mentale of energetische blokkade, dan zal eerst daar aandacht aan geschonken moeten worden om ervoor te zorgen dat een blokkade blijvend verdwijnt.

Hierbij maak ik onder andere gebruik van de lecher antenne, maar ik werk ook met de chakra’s in het lijf om de energie weer goed te laten stromen.

Doordat ik op deze manier via een ‘zachte en zuivere’ intentie te werk ga, merk ik dat soms wervels niet meer gemanipuleerd hoeven te worden omdat het lichaam zelf al de blokkade heeft vrijgegeven.

 

Dat zijn voor mij toch wel de meest waardevolle en meest bijzondere behandelingen om te geven!

 

Contact

Wil je meer weten over Linda? Check haar gegevens dan op: Osteopaten en Cranio Sacraal therapeuten of ga naar haar eigen website, klik daarvoor op de button hieronder.