Leuk om me hier voor te mogen stellen. Mijn naam is Jet Menkveld van Paard en Psyche. Ik heb een 3-jarige opleiding gevolgd tot psychosociaal counselor. Ik ben EMDR therapeut, Centered Riding ® instructeur (level 2), Certified Embodiment Coach (lichaamsgericht werken) en ik heb diverse kortere cursussen/opleidingen gevolgd op het gebied van paarden en mensen.

 

Ik geef therapie en coaching met paarden, EMDR, en ik ben instructeur.
Mijn specialisatie is het begeleiden van ruiters met angst. Ik geef les op het paard, op Joker (mijn simulator paard) en ik werk met EMDR (de nr. één psychologische interventie bij trauma en negatieve overtuigingen).
De relatie mens/paard staat bij mij voorop.

 

Hoe begonnen

Tot 2012 heb ik in de automatisering gewerkt (als systeem analist/ programmeur). Ik ben ontslagen tijdens de crisis en toen ben ik mij om gaan scholen om mijn passie te volgen: met mensen en paarden samenwerken.  
Ik heb er nog geen dag spijt van gehad!

 

Iedere dag is anders en ik blijf leren. Verder word ik blij van mensen die weer dingen kunnen/durven die ze niet meer deden. En van de appjes en mailtjes die ik dan later krijg met succes verhalen. Plezier voor mens én paard maakt mij blij.

Iedere mens/paard combinatie is uniek en bijzonder.

 

Waar werkzaam

Ik ben werkzaam in de regio Utrechtse Heuvelrug. Voor individuele begeleiding met eigen paarden reis ik 30 km rond Driebergen of verder als er meerdere afspraken (of een dubbele afspraak) zijn op een locatie.
Therapie/coaching EMDR en Joker sessies vinden plaats in Leersum, bij mijn eigen paarden.

 

Ik ben ook een facebook groep gestart voor ruiters met angst en begeleiders omdat ik heel veel vragen krijg van ruiters met angst, die niet in mijn regio zitten. Zo kan ik mijn netwerk vergroten en ook mensen die verder weg wonen helpen.

 

Samenwerken en blijven leren

Als ik mensen individueel begeleid met hun paard en ik denk dat het paard lichamelijke problemen heeft, zal ik altijd een bezoek van dierenarts/osteopaat o.i.d. aanraden.

 

Ik ben zelf ook nooit uitgeleerd. Voor mijn beroepsvereniging NFG/RBCZ (therapie/coaching/EMDR) moet ik mij verplicht bijscholen en verder blijf ik me bijscholen op het gebied van paarden. Ik heb o.a. cursussen gevolgd over rechtrichten, ruitervoorkeuren, grondwerken, trust technique en paardencoaching.
De pagina 'opleidingen' op mijn website blijft groeien.

Contact

Wil je meer weten over Jet? Check haar gegevens dan op:  Paardencoach en Instructeur of ga naar haar eigen website, klik daarvoor op de button hieronder.