Merle van de Laar – Flexibile Osteopathie voor paarden

Om te beginnen wil ik graag een stukje over mezelf vertellen. Ik ben Merle van de Laar, 22 jaar oud en ik woon in Beek en Donk. Ik studeer momenteel 'osteopathie voor paarden' aan de Hippo Sofia Academie. Van jongs af aan droomde ik van een baan in de paardenwereld. Ik wil zoveel mogelijk paarden helpen, zodat ze beter in hun vel komen te zitten en ik wil ervoor zorgen dat ze optimaal kunnen bewegen.

 

Merle van de Laar met haar paard Elton

Merle met haar paard Elton-John-S. "Ik rijd met Elton Z1 dressuur en hiernaast is hij voornamelijk mijn 'proefkonijn' voor alles wat ik leer op school."

Opleidingen

Ik weet nog goed dat ik in het laatste jaar van de Havo toch echt moest gaan beslissen wat ik wilde gaan studeren. Ik vond het zo moeilijk. Ik wist totaal niet wat ik wilde doen. Het enige wat ik wist, was dat bijna mijn hele leven uit paarden bestond en dat ik dit heel graag zo wilde houden. Uiteindelijk kwam ik de opleiding dier- en veehouderij tegen waar je de richting ’paarden’ kon volgen. Ik wist nog steeds niet wat ik precies wilde doen, maar goed dan deed ik ondertussen in ieder geval iets wat ik leuk vond. In het laatste jaar van deze opleiding ging ik opnieuw op zoek naar mijn droombaan.

 

Ik dacht veel aan mijn moeder en haar werk. Zij staat elke week weer te popelen om naar haar werk te gaan. Dat wilde ik ook zo graag. Maar wat maakt mij zo blij? Het antwoord bleef nog steeds paarden, dus ik ging toch maar weer in deze richting zoeken. En toen zag ik de opleiding HSA Osteopathie voor paarden voorbij komen.

Paarden helpen beter in hun vel te zitten en beter te kunnen bewegen. Dat klonk als muziek in mijn oren en ik wist, dit wordt mijn toekomst.

 

De start van de opleiding was nieuw en  interessant, het leek wel Chinees wat er in die boeken stond. Maar ik genoot er steeds meer van. Ik was zo ontzettend gemotiveerd. Voor de eerste behandeling was ik nerveus, maar op het moment dat ik met de behandeling bezig was viel dat snel van me af. Ik wist dat ik mijn droombaan gevonden had!

 

Voor en na behandeling osteopathie paarden hoofd

Dit is één van de eerste paarden die ik heb mogen behandelen. Ik heb dit paard een ontspanningsbehandeling gegeven en later ben ik de foto's naast elkaar gaan bekijken. Op de foto’s die voor en na de behandeling gemaakt zijn, zie je een duidelijk verschil in de ogen.

Eigen bedrijf

Nu ben ik ondertussen mijn eigen bedrijf begonnen als osteopaat voor paarden. Ik ben bezig met het laatste deel van mijn opleiding en ik blijf het leuker en leuker vinden. Wat is het fijn om na een behandeling een bericht te krijgen dat een paard zo veranderd is door mijn behandeling. Dat hij zijn oren niet meer in zijn nek heeft, helemaal los in zijn lijf is of zelfs nog nooit zo fijn gelopen heeft. Dat is waarvoor ik dit wil doen. De paarden, maar ook zeker de eigenaren blij maken met de resultaten.

 

Het is mooi om te zien dat elk paard anders is, ik blijf leren van elk paard. Hoe fijn is het als je een tweede keer bij een paard aankomt en het paard begint zich al te ontspannen op het moment dat hij merkt dat je er weer bent.

 

Reviews Merle van de Laar

Enkele recensies die ik heb mogen ontvangen. Ik ben super blij dat ik mensen blij kan maken met iets wat ik zo graag doe.

Osteopathie

Als osteopaat streef ik naar de balans in het lichaam. Een gezond lichaam kan normaal gesproken de balans van het lichaam in stand houden, maar soms kan de balans zo erg verstoord raken, dat het lichaam niet meer in staat is om dit zelf te corrigeren. Hierdoor gaat het lichaam compenseren. Bijvoorbeeld na een val, na vastliggen of na een tijd ziek zijn.

 

Dit compenseren gebeurt altijd in een keten. Wanneer één schakel van deze keten uit zijn balans komt, dan trekt deze schakel de volgende mee. Hierdoor kan een probleem op een hele andere plaats zichtbaar worden voor de eigenaar. Als osteopaat ga ik op zoek naar de verstoorde ketens en de primaire schakel. Zo worden niet alleen de symptomen verholpen, maar ook het achterliggende probleem.

 

Osteo betekent bot en pathos betekent ziekte. Je zou hierdoor verwachten dat een osteopaat zich vooral richt op de botten. Maar hiernaast worden ook de organen, schedel, spieren, bloedvaten en het zenuwstelsel bij de behandeling meegenomen.

 

In elke behandeling neem ik ook een ontspanningsbehandeling mee. Hierdoor zal het paard het zijn hele lichaam ontspannen. Vervolgens kunnen er zachtere technieken gebruikt worden, wordt het mentale aspect meegenomen en zal het paard een fijne ervaring opdoen. De volgende zin past dan ook volkomen bij mijn werkwijze: ’Luister naar het fluisteren van het lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen’.

 

In de toekomst wil ik graag nog verschillende bijscholingen/cursussen volgen. Dry needling zal als eerste op de planning staan, maar ik ben nog lang niet klaar met leren.

 

Voor en na behandeling osteopathie achterhand

Bij dit paard heb ik het bekken behandeld. Voor de behandeling stond de rechter kant van het bekken wat hoger dan de linker kant.

Na de behandeling is dit weer mooi gelijk.

Contact

Ik ben gevestigd in Beek en Donk en hierdoor vooral werkzaam in de regio Noord-Brabant rondom Eindhoven, Helmond, Uden, Tilburg. Maar ook wanneer je buiten deze regio’s woont, mag je altijd contact met mij opnemen. Ik kijk ernaar uit om ook jouw paard te mogen behandelen!

 

Wil je contact opnemen met Merle? Check haar gegevens dan op: Osteopaten of ga naar haar eigen website, klik daarvoor op de button hieronder.