Mijn naam is Jane van Geffen. Ik ben Manuele lymfedrainage therapeut (MLD) en epigenetisch orthomoleculair geschoold. Samen met mijn man, kinderen en hond woon ik in het prachtige Eersel in Noord-Brabant.

 

Toen we onze eerste Tinker kochten wist ik eigenlijk nog helemaal niet wat er zich allemaal in die prachtige sokken kan afspelen. Ik kwam al snel van alles tegen op verschillende forums, waardoor ik besloot dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom ben ik de MLD-opleiding gaan doen bij de Blauwe Hengst. In eerste instantie om alleen onze eigen tinkers (we hebben er nu 2) te kunnen ondersteunen, maar het is een beetje uit de hand gelopen.

 

Pura Equine opgericht

In 2020 ben ik begonnen met het opstarten van mijn eigen bedrijf; Pura Equine. Pura Equine staat voor 'zuivere paarden'. Terug naar de basis, de oorsprong. Mijn streven is een blij en gezond paard. Een paard dat zich op alle vlakken happy voelt. Het lymfesysteem is hierbij heel belangrijk. Het voert eigenlijk alles af wat niet paard eigen is. Dus afvalstoffen en spanningen worden afgevoerd, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen.

 

Epigenetisch orthomoleculair consulent

Je leest het al; lymfe en voeding zijn dus super aan elkaar verbonden. Daarom heb ik in 2020 de opleiding tot epigenetisch orthomoleculair consulent gedaan bij de Blauwe Hengst. Om zo nog meer inzicht te krijgen in welke invloed omgevingsfactoren en voeding hebben op het welzijn van het paard. We willen natuurlijk allemaal het beste voor onze dierenvriend.

 

Manuele lymfedrainage

Een MLD behandeling bestaat uit een zachte massage behandeling waarbij ik ondersteunend aromatherapie kan gebruiken. Daarnaast wordt er ook nog gekeken naar de juiste voeding en het algehele management.

Alles staat met elkaar in verbinding en er is nooit 1 oplossing voor een probleem. Elk paard is anders. Een combinatie van verschillende inzichten biedt daardoor grotere mogelijkheden tot een goed herstel, preventieve ondersteuning en het voorkomen ervan.

Lymfedrainage kan erg breed ingezet worden. Neem rustig een kijkje op mijn website en mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met me op.

Contact opnemen

De contactgegevens van Pura Equine, vind je op: Manuele Lymfedrainage en Voedingsdeskundige of check haar website.