• zichtbaarheid
  • gratis vermelding
  • informatief
  • samenwerking

Géraldine Vandevenne - Equibitfit

Ik ben Géraldine Vandevenne. Ik ben dit jaar 20 jaar gebitsverzorgster van paarden en 10 jaar bit en bridle fitter. Daarnaast ben ik de Stichter van IF3E: school voor bitfitters en zadelpassers in Frankrijk, stichter van ABFF: vereniging voor bit en bridle fitters en docent.

 

In en om de paardenmond

Mijn werk is gebitsverzorging voor paarden, pony’s en ezels. Consultaties voor bitten en hoofdstellen, maar ook bitloze optomingen. Een gezond gebit dus en een fijne optoming om de communicatie tussen paard en ruiter / menner te verbeteren.

 

Mijn werkgebied is de provincie Zeeland. Maar ik kom ook op andere plekken in Nederland, maar dan liefst voor groepen van 5 à 10 paarden.

 

Ik ben begonnen met dit werk vanuit de ervaring met mijn eigen paarden. In een tijd waar een tandarts voor paarden amper te vinden was en al helemaal geen bitfitter! Bitten en hoofdstellen blijven mij boeien en ook hun interacties met gans het lichaam van het paard (biomechanisch).

 

Dankbaar werk

Mijn werk is heel afwisselend. Je hebt hele leuke ontmoetingen met top ruiters of prachtige locaties, maar ook soms schrijnende verhalen.

 

Ik vind het heel fijn wanneer je echt rampzalige situaties tegenkomt en toch iets positiefs kan betekenen, wanneer de ruiters thuis komen met top resultaten. Maar ook als je patiënten gezond oud worden. Zo zijn er paarden die ik al jaren als gebitsverzorgster volg en die mooi rond en gezond blijven.

 

Een paard moet in zijn geheel bekeken worden. Dus ja samenwerking met osteopaten, fysio, dierenartsen, …. Is een must!

Ik volg jaarlijks bijscholingen over het gebit van paarden (dat is ook verplicht voor de professionelen), maar ook over biomechanica, … het blijft een passie.

 

Contact

Wil je meer weten over Géraldine? Check haar gegevens dan op: Bitfitter, Bitloos hoofdstelpasser en Paardentandarts of ga naar haar eigen website, klik daarvoor op de button hieronder.

 


«   »