Mijn naam is Marloes Reijven-Goebbels van Equi-Loes, in opleiding als volleerd revalidatietherapeut voor paarden en onderstaande citaten uit de oosterse genezingswijzen inspireren mij enorm! Waarom? Omdat ik zoveel mogelijk met het zelfherstellend vermogen van je paard werk om eventuele klachten te verhelpen. Daarnaast behandel ik niet slechts incidenteel bij klachten, maar zie ik de paarden die ik behandel regelmatig terug. Zo kan ik tussentijds spanning en blokkades wegnemen voordat je paard er echt last van krijgt.

 

 “Als we onszelf de kans geven om al onze spanning los te laten,

kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam beginnen te werken”
-Thich Nhat Hanh-

 

“Een groot genezer behandelt een probleem voordat het zich als een ziekte manifesteert,

een middelmatig genezer behandelt een ziekte nadat deze zich heeft gemanifesteerd”
-Nan Ching-

 

Meer willen betekenen voor paarden

Nadat ik de opleiding paardenhouderij heb gevolgd, heb ik 7 jaar lang in een ruitersportzaak gewerkt. Na een uitstapje in de verzekeringswereld ben ik vervolgens 4 jaar werkzaam geweest als groom.

In dit werk op een prestatiegerichte sportstal merkte ik vaker dat paarden niet lekker in hun vel zaten, zowel fysiek als mentaal. Graag wilde ik meer kunnen betekenen voor deze paarden en zo ben ik uitgekomen bij de opleiding tot volleerd revalidatietherapeut voor paarden. Deze wordt gegeven door Hippo Sofia Academie voor complementaire geneeswijzen ter bevordering van het paardenwelzijn.

In deze opleiding leer ik een veelvoud aan behandelmethoden. Zo kan ik bekijken wat je paard nodig heeft en de behandeling hier specifiek op afstemmen. Geen twee behandelingen zijn hetzelfde!

 

Volledige ontspanning tijdens de craniosacraal behandeling.

 

Veelzijdige therapeut

Bij de behandelingen maak ik onder andere gebruik van massage, craniosacraal therapie, fascia release, shiatsu en osteopathie. Ook kun je bij mij terecht voor de Metavital gezondheidsscan voor paarden.

Een therapievorm die nog niet zo bekend is, maar waar ik graag mee werk is hirudotherapie, oftewel medicinale bloedzuigers. Ondanks dat de bloedzuigers wanneer je er nog niet bekend mee bent best raar of eng kunnen zijn, hebben ze fantastische genezende eigenschappen en worden ze al van voor onze jaartelling gebruikt bij een veelvoud aan klachten!

 

Hirudotherapie bij een 27 jaar oude merrie die hoefbevangen was. Ze kon bijna niet meer lopen van de pijn. Na de eerste behandeling stapte ze weer normaal,

na de tweede behandeling konden de pijnstillers worden afgebouwd en na de derde behandeling kon ze weer comfortabel en pijnvrij lopen.

 

Alles voor een blij en gezond paard

Het hele paard staat van het voor tot achter en van boven tot onder in verbinding door middel van verschillende systemen en stromen. Ik zie het als doel om al deze systemen in harmonie met elkaar te laten werken. Alleen op die manier krijg je een healty & happy paard.

 

Ik werk voornamelijk in Limburg en de grensregio’s van België en Duitsland. Vanaf 4 paarden in één regio rij ik hiervoor ook graag het hele land door.

Contact

Wil je meer weten over Marloes? Check haar gegevens dan op: Hirudo therapie, Osteopaten, Cranio Sacraal therapeuten, Paardensportmasseurs en Revalidatie therapeut of ga naar haar eigen website, klik daarvoor op de button hieronder.