Bo Hopmans - Hartslagmeting

Kan jij ook zo genieten van een mooie combinatie, waarbij de communicatie tussen ruiter en paard in volledige harmonie gaat? Grote kans dat de ruiter veel ‘rijkunstig gevoel’ heeft. Door veel (verschillende paarden) te rijden en te oefenen kun je je (rijkunstig) gevoel verbeteren.

Lees meer »

Leontien van den Hoek - Praktijk HIP

Ik ben Leontien van den Hoek. Ik woon samen met mijn vriend, dochter en ‘je weet wel kater’ in het Zeeuwse Oost-Souburg. Ik ben jeugdhulpverlener met inzet van paarden. Mijn praktijk heet; ‘Praktijk HIP’. Een afgeleide van hippotherapie en natuurlijk hartstikke hip! 😄 Ik werk samen met mijn 3 paarden: IJslanders Toppur en Dala en Shetlander Guusje.

Lees meer »

Emmelyn Paulich - Free Your Horse

Emmelyn – Natural Horsemanship instructrice – vertelt: "Ik wil je graag helpen je paard beter te leren begrijpen en je communicatie naar een nieuw niveau te tillen. Er is zoveel mogelijk samen!" Weet jij goed waar jouw paard blij van wordt en wat hij nodig heeft? Heeft hij/zij meer rust, vertrouwen, geduld en leiderschap van jou nodig of snakt hij/zij juist naar meer uitdaging, spelletjes, afwisseling en FUN?! Ik help je ontzettend graag om je meer inzicht te geven in de lichaamstaal en communicatie van je paard!

Lees meer »

Linda Stiekema – Equistatera Osteopathie voor paarden & honden

Mijn naam is Linda Stiekema en ik ben eigenaar van Equi-Statera Osteopathie. Als gediplomeerd paardenosteopaat ben ik voornamelijk werkzaam in de regio Utrecht en Brabant, maar ik kom ook in andere delen van het land. Als osteopaat richt ik mij voornamelijk op de behandeling van paarden, maar ik behandel ook honden. Het is mijn passie om ervoor te zorgen dat het dier zich weer vrij in het lichaam kan bewegen en zich goed voelt.

Lees meer »

Jet Menkveld - Paard en Psyche

Leuk om me hier voor te mogen stellen. Mijn naam is Jet Menkveld van Paard en Psyche. Ik heb een 3-jarige opleiding gevolgd tot psychosociaal counselor. Ik ben EMDR therapeut, Centered Riding ® instructeur (level 2), Certified Embodiment Coach (lichaamsgericht werken) en ik heb diverse kortere cursussen/opleidingen gevolgd op het gebied van paarden en mensen.

Lees meer »

Merle van de Laar – Flexibile Osteopathie voor paarden

Om te beginnen wil ik graag een stukje over mezelf vertellen. Ik ben Merle van de Laar, 22 jaar oud en ik woon in Beek en Donk. Ik studeer momenteel 'osteopathie voor paarden' aan de Hippo Sofia Academie. Van jongs af aan droomde ik van een baan in de paardenwereld. Ik wil zoveel mogelijk paarden helpen, zodat ze beter in hun vel komen te zitten en ik wil ervoor zorgen dat ze optimaal kunnen bewegen.

Lees meer »

Bianca ten Elshof - Myofascial horse release

Bianca ten Elshof is myofascial therapeut voor paarden en woont in Rekken (Achterhoek). "Al mijn hele leven staat in het teken van paarden. Ik ben begonnen in de New Forest pony wereld en dan vooral keuringsklaar maken en trainen van jonge pony’s. Sinds een jaar of 10 heb ik de overstap gemaakt richting de Haflinger wereld. Daar ben ik fanatiek in de sport te vinden met mijn zelf opgeleide haflinger ruin W -  Boss van de Citadel; zowel in de dressuur M2, springen B en SGW B. 

Lees meer »

Ananja Jorritsma - Effectief Trainen

Ananja Jorritsma - gedragstherapeut en instructeur clickertraining -  vertelt: "We leven met paarden omdat we van hun gezelschap genieten. We hopen dat ons paard hier net zo van geniet, toch? Natuurlijk is een paard prima op te voeden met een aanpak waarbij jij de baas bent en jij bepaalt wat hij moet doen. Maar misschien past dat wel niet zo bij jou en wil je liever een andere weg volgen naar een goede band met je paard. Een weg waarbij de nadruk ligt op het belonen van goed gedrag in plaats van het toepassen van druk." 

Lees meer »

Marloes Reijven-Goebbels - Equi-Loes

Mijn naam is Marloes Reijven-Goebbels van Equi-Loes, in opleiding als volleerd revalidatietherapeut voor paarden en onderstaande citaten uit de oosterse genezingswijzen inspireren mij enorm! Waarom? Omdat ik zoveel mogelijk met het zelfherstellend vermogen van je paard werk om eventuele klachten te verhelpen. Daarnaast behandel ik niet slechts incidenteel bij klachten, maar zie ik de paarden die ik behandel regelmatig terug. Zo kan ik tussentijds spanning en blokkades wegnemen voordat je paard er echt last van krijgt.

Lees meer »

Géraldine Vandevenne - Equibitfit

Ik ben Géraldine Vandevenne. Ik ben dit jaar 20 jaar gebitsverzorgster van paarden en 10 jaar bit en bridle fitter. Daarnaast ben ik de Stichter van IF3E: school voor bitfitters en zadelpassers in Frankrijk, stichter van ABFF: vereniging voor bit en bridle fitters en docent.

Lees meer »

Anne de Groot - EquiMovement

Ik ben Anne en woon in het centraal gelegen Maarssen (Utrecht). Als Myofascial Equine Therapist ben ik door heel het land te vinden om, door middel van fascia therapie, paarden te ondersteunen en af te helpen van hun lichamelijke ongemakken.

Lees meer »

Karin van Koppen - Paard & Reflectie

Ik ben Karin van Koppen en woon met mijn gezin in Zonnemaire, op het mooie Schouwen-Duiveland. Ik heb de opleiding paardengedragtrainer gevolgd bij Monty Roberts Nederland en Annemarie van der Toorn (tegenwoordig equine.com) en Level 1, 2 en 3 equine assisted coach  bij de Keulseweg. Ook ben ik niveau 2 ORUN-instructrice. In 2014 ben ik gestart als instructrice en in 2017 als coach.

Lees meer »